Changes in the wind

Hello hello

Nu har det vart smatt husteriskt i en vecka kans det som. Jag kande mig upp och ner och tog kontakt med min kontaktperson har, traffade henne igar. Jag kommer ganska daligt overens med min syster har, och familjen blir bara stressigare och stressigare. I februari och mars kommer de nastan aka till till Tokyo varje dag for olika saker. Aven min japanska mamma borjade tycka att jag var en liten borda och kontaktade min kontaktperson. Nar jag pratade med henne igar slutade det hela med att jag kommer byta vardfamilj. Det ar inte det att jag inte trivs med min nuvarande, men det haller inte ihop. Tror att min nuvarande familj tankte att jag bara skulle byta familj under 2 manader, men jag tror att jag byter pa heltid. Nu far det vara nog med flyg och flang, jobbigt att packa ocksa. Tror faktiskt att  det kommer bli valdigt bra med den nya : D

Kommer ni ihag att jag skrev natt om att jag var och sov over hos en annan familj i november? Det ar dit jag ska flytta : ) Det kommer bli en halvtimme narmare skolan, och det finns betydligt mycket mer tag. Allt kommer nog ga battre : D Idag har jag pratat en del med min varfamilj. De kom bara pa en massa problem hela tiden. Det var jobbigt. De ar nog for stresade, forstorar upp saker lixom.
 
Hur som helst, det jag ville komma till: SKICKA INGA BREV JUST NU : D 
Ni far min nya adress sen. Har den inte annu. 

Jag kanner mig lite stressad over allt mojligt just nu, men tror att det ordnar sig. Fast lite tjorvigt har det blivit.... men men : )

Ta hand om er alla dar hemma! Nasta helg kommer jag antagligen inte ha tid att skriva blogg sa att ni vet : ) Massa kramar Ninja : D ^_^

Hej!

Fullt os medvetslos.

Vaknar numera aterigen kvart over fem pa morgonen. Kommer hem fran skolan 10 over 8 pa kvallen. Sover typ halv 11. Cyklar over  en och en halv timme per dag.Tranar Kyudo mellan 1 - 2 en halv timme om dan (gar numera pa alla traningar : D ). Detta ar inte sa jobbigt som det later, men det tar pa kroppen (aven gympa 2 ganger i veckan). Sa pa fem dagar gick jag ner 1 kg i vikt. Men sa kom helgen och jag passar pa att ata extra mycket, ga upp ett kilo i vikt for att klara nasta vecka. Varsta overlevnadstaktiken. Fast det ar allt som oftast Kyudp pa helgerna med, men jag ater mer godis och sover lite extra sa : )

Idag ar det dock ledigt. Men jag kanner mig deppig. Alla tjejerna i Kyudo-klubben har akt till Diseney- sea (typ disney land), och jag ville ocksa aka. Fragade min japanska mamma om jag fick det, men hon sa natt halvvagt om att det var langt till busshallplatsen och att det var tidigt pa morgonen och sen hemresa, kanske pappa kunde skjussa mig typ. Men jag markte hur jobbigt det var, sa jag sa att jag bestammt mig for att inte aka. Det ar drygt att min familj ar sa javla stressigt, de har typ aldrig tid att hitta pa natt. Sa alla drommar om att se japanska tradgardar och gora en massa kula saker med vanner seglar forbi framfor ogonen pa mig .... Men vad gor man? Segt bara att vara i drommarnas land, men inte kunna njuta av frukten lixom.

Saknar forresten alla er dar hemma sjukt mycket. Bara sa att ni vet det. Men jag kampar pa har. Eftersom jag har sa fullt upp pa dagarna sa gar tiden ratt sa fort. Och Kyudotraningen ar kul. Borjar bli lite battre nu : D igar pa traningen skot jag 4 pilar och traffade tre! Det var forsta gangen : D

Men nu ska vi snart ata lunch har. Hoppas att ni alla har det bra dar hemma och tar hand om er!!! Massa kramar Nina : )


Kyudo emon

Hej alla!

Nu pa Kyudon ar det fasligt kallt (ar typ utomhussport och man ror sig inte). Detta har resulterat i att jag inte lyckas vrida armbagen sa dar som man ska gora nar man skjuter (en massa saker att tanka pa vill jag lova!) utan traffat armen med bagstrangen X antal ganger, en fin blatira. Kyudo emo. Men idag fick jag ett jattestort plaster av min vardfamilj som sattes pa armen. Det inehaller 40 mg av nanting, och pirrar mycket. Mysko. Luktar gor det ocksa, typ tandkram. I ovrigt ar det en rod dag gor, och ledigt fran Kyudon. Men nu hinner jag inte skriva mer , for det ar ko till datorn. 

Massa pussar och kramar Nina : D

Hejda jullov

  

Hej hopp! Nu var det ett tag sen. Har har det vart full rulle. Jullovet ar inget for avkoppling har i Japan. Fragade min larare om han hade haft ett trevligt lov. Han sa nej, nyar ar stressigt XD och det kan jag forsta. Nyarsnatten at vi udon (japanska bovetesnudlar?) akte vi till otera (budhisttempel). Dar sammlades manniskor, och nar klockan blivit tolv koade vi och ringde i en stor klocka (visst antal ganger, typ 108 eller natt sant). Det var spannande! Jag var nummer 38 ^^ Sen den forsta januari vaknade vi alla vid 7. At nyarsmat (vilket ligger i sma lador. Man ater i stort sett bara sant under den 1-3 januari, nyarsdagarna). Det bestar av en massa olika matratter, mycket fisk, rom-baserade grejer, agg och inlagda fronsaker. Sen rullade vi till farmor for att gora nyarshalsning (be varandra att typ ta hand om varandra och fortsatta vara vannner aven detta ar. typ.). Dar traffade vi aven kusiner. Sen akte vi till mormor och morfar. Dar ar vi massa mat, for mormor tycker om matlagning. For ovrigt sa gor man inte sa mycket mer an att ata under nyarsdagarna. haha. Aven dar traffade vi mer kusiner. Japanerna har som sed att ge barn pengar vid nyar (inte sina egna barn dock). Detta resulterade i att aven jag fick en massa pengar av olika manniskor. Forsokte vagra, men det var lixom oartigt pa natt satt, sa det var bara att tacka och ta emot. Under nyarsdagarna akte vi aven till jinja (shintoistiskt tempel?). Dar skankte vi en slant och onskade/bad. Sen skankte vi en till slant och drog nyarslott. Nyarslotten handlar om det kommande aret, och det finns en graderad skala pa hur mycket tur man kommer ha. Jag fick lite under medel : / haha ^^ sen sa band vi fast lotterna pa en massa snoren och trad som fanns runt templet. Blev valdigt mycket lotter vill jag lova. Sen sa skankte vi en till slant och en farbror och en tant i fina klader viftade forst nanting som sag ut som en stor golvmopp over vara huvuden, sedan tanten en massa bjallror pa en pinne. Typ for att jaga bort onda ting eller natt sant : D Jag kopte aven en daruma. En sorts japansk sak som ser ut som en liten gubbe med vita ogon. Nar jag kom hem onskade jag mig natt och malade i det vanstra ogat. Nar onskningen har gatt i upfyllelsa ska jag mala i det hogra ogat : )

Som sagt, nyar var spannande och stressigt. Min systers amerikanska vardbror firade med oss. Han har vart utbytesstudent i Japan i 10 manader nu, och ska snart aka hem. Det var trevligt att traffa honom. Han panminde en hel del om dig Nils. Hatar gronsaker.

I stort sett alla lediga stunder har jag agnat at att plugga for att hinna klart med jullovs laxorna. Huvvaligen. Och pa fredag ar det test for att se om vi har pluggat under lovet. Skolan borjar den 8:e, men jag borjade aka till skolan igar, eftersom Kyudo traningen har borjat. Det ar kul : ) Tycker inte att det ar sa langt att aka till skolan langre, har vant mig : )

Den forsta bilden visar en japansk nyarsprydning. Det under mandarinen ar omochi (gjort pa typ mosat ris). Man ater massa sanna under nyar, med olika smaker. Men de man anvander till prydnaderna ar stelnade. Mandarinen ar dar for att den ar runt. De ter runda delarna ska vara en spegel (speglar ar oftast rund, i alla fall forr i tiden) for kamisama (typ nan sorts gud/ ande).
Den andra bilden ar jag som har gjort mina egna gyosor. Gyosa ar typ en japansk (?) matgrej som paminner lite om piroger. Har forresten klippt haret efter den bilden togs. Det var kul. Fast japanska frisorer pratar lika mycket som de svenska dessvarre. Om inte annu varre. Vilken sladdertant det var XD
Den tredje bilden visar en god sak som jag at pa nyar.

Nu maste jag dessvarre plugga infor proven. Men ni far ha det sa bra alla dar hemma! Och nu har halva tiden gatt - om mindre an 5 manader kommer jag hem igen : D