Hej hej frosten

Sa har borjar jag dagarana med att cyckla klockan 6 pa morgonen.Det ar en lustig kansla att titta pa sina bara lar och sedan pa frosten som liggar pa akrarna. Hej hej glasspinne-ben!

Nu har skoltestan slutat. Som tur var var det inte i alla amnen som jag trodde, bara i 7 amnen XD Fast jag behovde bara gora 5 : ) Klarade antagligen bara tva, vilka var engelska test haha
Lite nervos for att fa veta mitt resultat i matten : S

Har forresten fatt reda pa att jag fatt pengar fran tva till sipendier som jag hade sokt. Det gor mig forvanad och glad : D

Nu borjrar det nalkas jul aven har i Japan och det satts fram julgranar och grejer. Fast de har inga pepparkakor eller lussebullar. Gah, jag for abstinens!!

Vet inte om jag har skrivit det har redan, med japaner ar valdigt energisnala. De har inte centralvarmning, utan varmer upp de rum som de befinner sig i nar det blir kallt. Och sa slar de alltid av lyset nar de inte ar i ett visst rum (aven korridorerna). Och alla badar i samma badvatten (fast man dushar innan). Sen dagen darpa anvander man det vattnet och kopplar det till tvattmaskinen. Smart va? Fast de tvattar a andra sidan varje dag, och ofta 2 maskiner. de ar hemskt renliga av sig. Samma klader tva dagar duger inte. Mojligtvis byxor och koftor. Fast min skolkjol ar kemtvatt, sa den har jag inte tvattat en enda gang. Kans lustigt ... Fast japaner ar daliga pa att kallsortera. Och allt godis och sant ar inslaget i minst tva forpackningar .. Men vi far lara oss av varandra : )

Snart har jag min examen i japanska, den 7 december. Jag har pluggat sjukt mycket XD Jag har lart mig over 300 kanji, men jag vet inte om jag kommer ihag allt XD Sa nu ar det kanji och gramatik som galler. Men efter provet ska jag gora rolig pluggning. Typ se pa TV, lasa manga och sana saker : D

Jag har fatt en forkylning nu, det ar storigt : / Alla japaner fragar om jag inte ska ta medecin. Det tar alltid medecin XD det gor man ju inte for forkylning i Sverige direkt ...

Na, nu ska jag ta och plugga! Yosh! Vi kanske hors efter provet XD

Hej hej Kyudo!

 

Hej, forlat det var ett tag sen ... : )

Den forsta bilden visar mig nar jag ar vid en beromd motesplats i Shibuya (Tokyo). Jag var dit med mama o Mari. Det var kul! Fast vi han inte med sa mycket, for vi var dar med mamas jobb (inte piano-jobbet, utan ett jobb for ett matforetag. Hon har tva jobb) pa en utflykt till UNICEF house Tokyo. Det var intressant!

Den andra bilden visar ett tappert forsok att gora chokladbollar i Japan. De har fan inte havregryn har! Gah, pappa kom inte hit for det blir ingen havregrynsgrot till frukost! Vad sags om ris, fisk och sallad? For mig slinker det latt ner : )

Annars sa ar det stressigt har. Jag har mitt japanska prov den 7 december och jag borde lara mig i alla fall 40 nya kanji tills dess. Vet dock inte hur det kommer ga med den saken. Jag gor mitt basta : )

Sa snart ar det stort prov har igen. Mitt-terminsprov eller natt sant. Sa vi har prov i alla amnen, utspritt pa 3 eller 4 dar. Fast vi far sluta tidigt, bara typ 3 lektioner : ) Fast typ varje rod dag eller helg ar det Kyudo. Visste inte att jag gick med i en sekt nar jag trodde att jag gick med i en klubb. Snacka om att japanerna kan vara insnoade pa en specifik dag. Vilken normal svensk skulle aka till skolan 7 dar i veckan for att sporta om man hade over en timmes pendling enkel vag (ganska vanligt har). Japanerna ar ganska beundransvarda trots allt ... : )

Pa tal om Kyudo sa var det sa klart traning idag. Jag fick lov att skjuta for forsta gangen! Det var en sjukt harlig kansla efter att ha gjort spanningstraning i typ 2 manader XD Fast jag far inte skjuta pa maltavla an. Bara mot en traningsgrej pa typ 1, 2 meters avstand. Fast det ar stora framsteg!

Det ar jobbigt ata alla forvantar sig sa mycket av mig har. Mattelararen att jag ska klara av matten som alla andra. Kyudolararen att jag ska komma pa varje traning. Min japanskalarare som tror att jag kommer ihag ett kanji bara hon har forklarat det en gang. Alla som forvantar sig att jag ska gora ALLT detta och anda skaffa massor med vanner och aka hittan dittan. De inser kanske inte sjalva att det ar omoligt. Jag har blivit en stressad person. Maste varva ner. Relalalaxa XD

Sa, nu ska jag inte skriva mer. Jag ska relaxa samtidigt som jag pluggar kanji hade jag tankt. Bra va? Saknar Sverige! Fast det jag skrivit kanske later negativt beror det nog mycket pa att jag ar trott. Egentligen sa trivs jag har. Och jag har vanner. Det ar kul. Men det ar tufft. 

Ha det bra dar hemma!!!Kram kram!!

PS. Jag fick inget hostlov har : ( Fast de har ganska manga roda dagar/ ledig fran skolan dagar. Men jag har ju Kyudo da, sa jag aker ju anda dit .. hehe. DS

Utkast: Hej alla! ...

   

Hej alla!
Har ar lite bilder fran Tokyo turen : ) Dock ar inte jag med pa nan XD haha. Det ar alltid en massa folk med pa bilderna, och jag vet inte om de vill vara med pa min blogg : )

Sa pa sistonde har det varit stressigt. Och trott. Men nu kanns det battre. Igar var jag ivag pa en Kyudo tavling. Dock deltog jag inte, bara tittade pa. Jag skjuter namligen inte annu. Fast idag (det ar en rod dag har idag, fast jag hade klubb i alla fall, det ar typ alla dar i veckan) fick jag testa att spanna bagen (inte fullt ut)pil for forsta gangen. Det kandes stort! Om jag har tur kanske jag kan fa skjuta som alla andra snart : D


Och jag har en bekannelse att komma med. Aven min kjol har krympt. Jag var sa less pa att ha den vid knana XD Forst var det kallt om benen, fast nu ar det okej att borja anvanda strumpebyxor sa jag gor det nu.


Imorn ar det ocksa Kyudo tavling, sa jag ar ledig fran skolan : D Huraa! Alska Kyudon, som raddar mig fran matten! Jag ar faktiskt sjukt less pa matten. Jag lar mig saker som ar pa en helt annan niva en det i Sverige. Nar vi far laxor, typ 3 ganger i veckan i matte, sa pluggar jag mer matte an japanska. Och forstar anda inte. Och jag kommer inte ha nan anvandning av det i SVerige. Och jag far inget betyg har. Varfor gor jag matten egentligen? Tror jag ska prata med min area-representant om det. Gah!


Sa jag ville bara saga att jag mar bra. Det gar lite tungt, men de senaste dagarna har varit kul! Jag borjar finna nan sorts vardagsrytm i att kliva upp kvart over 5. Forresten hade jag en sovmorgon i lordags! Forsta gangen pa 2-3 veckor : D Det var sjukt nice. Och idag efter Kyudon stannade jag och tva kompisar pa ett kafe och at munkar innan vi akte hem. Det var kul, forsta saken jag gor har i Japan med bara vanner : )


Och jag har varit med i japansk TV. Fast bara en snabbis. De filmade oss nar vi var i Asakusa (den stora bilden), natt sorts reportage om utlanningar i Japan. Mama sag det pa TV:n, hon blev forvanad XD Jag med : ) Och i fredags hade vi klassmatch pa skolan. Jag spelade fotboll och sprang stafett 150 meter. Nar vi forlorade fotbollsmatchen blev jag jatteforvanad, for alla borjade grata. Och har pratar vi om 16 aringar. Jag kunde inte forma mig att grata over att forlra en match, sa fanigt. Fast det ar tydligen vanligt har. Jag tyckte det var kul att spela: D


Nu ska jag plugga kanji. Vi hors! Mors Mors! Puss och kram och nyp i skjarten till Sverige : D