Veckans Kaka

image162

"Vadå kaka?!" tänker ni säkert nu
Det där är ju en chokladboll!
Men eftersom det är min blogg så struntar jag i det
den här kategorin kommer vara ganska snäll med vad som är en kaka eller inte
Egentligen skulle kategorin kunna heta "Veckans Fikabröd"
- Men det låter ju inte på långa vägar lika klatchigt : D

Mitt favoritrecept på chokladbollar:

- 100 g smör
- 3 dl havregryn
- 1 dl kokosflingor
- 1½ dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 1 msk kallt kaffe

Rulla i pärlsocker (helst), kockos eller strössel. Dock ej mint, det är jätteäckligt!

 


Helgen

  • Biljetterna jag beställt hos SJ kom aldrig till mig
  • Mitt nattåg var försenat med 2 timmar, så jag kom försent till ...
  • ... lsu:s organisationsutvecklingshelg (långt ord) med tema "Att påverka inifrån"
  • Mer biljettkrångel hos SJ (tack för hjälpen älskade mamma <3)
  • Glömde bort att ställa klockan efter vintertid, haha
  • Tackade LSU för helgen, tänkte åka hem men ...
  • ...mer biljettkrångel. Tack igen mamma.
  • Kom slutligen hem nu på morgonen.

Nu är jag glad. Och trött. Men lycklig. Tjoho <3

Nej men, allvarligt talat så har jag lärt mig sjukt mycket i helgen. Nästan för mycket, huvudet känns tungt .. De flesta som var med på föreläsningarna i helgen var smarta och verkade redan kunna mycket, så jag kände mig faktiskt lite dum ibland. Men efter att ständigt påminna mig själv om "jag behöver inte veta något, jag är här för att lära" kunde jag slappna av lite. Var dock ganska tyst : (

Men men, huvudsaken är väl att man känner att man har lärt sig något - och det har jag verkligen!


Sju sanningar om mig själv

Det här är en utmaning som ska skickas till 7 personer. Skriv sju sanningar om dig själv. Shit : S


1. Jag har en snuttekudde, med mönster på diseny-figurer som bebisar.

2. Jag är ofta olyckligt kär. Dock inte för tillfället, hurra : D

3. Jag är svag för kanel. Det är så gott! Bland det bästa jag vet är kaneltandkräm och kaneltuggumin .. kanelbullar går inte heller av för hackor ; )

4. Jag har svårt att säga nej. Verkligen någonting som bör tränas upp!! Eller nej .. det är verkligen någonting som ska tränas upp!

5. Jag brukar spara söta sms jag får. Dock så har hela min adresslista + sms m.m. raderats för ett tag sen p.g.a. mobilkrångel. Skicka gärna ett sms till mig med ditt namn i så att jag får ditt nummer!

6. Jag älskar mat. Mat är bland det bästa som finns och det händer att jag kan sitta och diskutera mat länge .. I min gammla skola var dessa tillfällen alltid spanska-lektionerna, nu har det övergått till matten.

7. Jag är lättskrämd och naiv. Jag klarar inte av skräckfilmer, får mardrömmar och ser monstren överallt efter att ha sett något läskigt .. Dessutom är jag väldigt blåögd, så man kan nästan lura mig med vad som helst. Men snälla - skräm mig inte och lura mig inte till att göra något dumt
>: O

Hoppas att ni fick veta något funny : P Många visste nog en del av det här redan. Men men, man kan ju inte blogga om precis vad som helst ; ) haha!

Jag utmanar:

Tvillingsystern
Martina
Tapeten

Sen vet jag faktiskt inte vem jag ska utmana. Wickeln har ju redan svarat på det här så : )

Men om det är någon som känner sig manad att skriva 7 sanningar om si själv - skriv en kommentar och säg det så utmanar jag dig : D

Citat

image161

"Det är inte döden du ska frukta, utan frukta att du aldrig börja leva"
- Marcus Aurelius

FN-Dagen

image160

Eftersom FN är bra, men FN-dagen är en aning bortglömd, tänkte jag blogga om den.

Idag, den 24 oktober, är det alltså FN-dagen.
Jag är inte sätt person att prata om FN, jag vet knappt någonting. Om ni vill veta mer bör ni besöka
FN:s hemsida

Men jag vill hedra FN och det arbete de utför.
Hoppas att ni också hedrar den här dagen : D

I'm back in buisness!

image159

Hello folks. I'm back!

Idag känner jag mig på bättre humör!
Saker har fixat sig inför helgen och biljetter o allt är bokat. Hurray, glassigt värre ^^

Just nu har jag suttit i 3 ½ timme och uppdaterat hemsidestexter (det borde gå fortare, men jag är aningen obegåvad där). Det var segt, men det är över : D
Nu när jag är färdig känner jag mig duktig + att jag antagligen har ögon som kakmonstret. Men vem bryr sig om det? Kakmonstret är min idol!

Apropå kakor så är min favoritkaka idag chokladkakor med hela chokladbitar i. Yummie, jag smälter <3
Borde jag kanske införa en ny kategori som heter "Veckans kaka"?
Haha knappast. Eller? O_o ...

Jag känner mig dålig

Har jag tagit mig vatten över huvudet?

Jag tänkte redan innan konferensen (som för övrigt var väldigt lyckad!! : ) att jag inte skulle hinna åka iväg på de där föreläsningarna nästa helg. Men det lät ju så bra och jag ville åka så gärna så nu ska jag dit i alla fall tillsammans med en till från styrelsen ..

Men jag ska verkligen inte klaga, det var helt mitt eget beslut. Och jag kommer säkert lära mig massor! Det kommer bli kul! : D

Men just nu känner jag mig sjukt låg.
Självförtroendet är i botten och jag sitter med krokrygg framför datorn.
Imorn måsta jag prata med bildläraren och min handledare om att jag blir borta. Eller antagligen borta i alla fall .. Om bildläraren säger att jag inte ska åka så tänker jag inte åka. Skolan går faktiskt i första hand!!

Jag måste rycka upp mig. Men jag vill inte. Jag vill hem : (  Varför tänker man alltid så när man möter motgångar eller väntar på jobbiga saker? Är det av barnslighet man längtar hem efter den säkra tryggheten? Antagligen. Jag älskar min familj och just nu vill jag bara heeeeeeeeeeem. Jag är ju trots allt barnslig.

Nej, nu ska jag lägga mig och se allt positivt när jag vaknar. Det ordnar sig säkert! Jag brukar ju alltid se saker från den ljusa sidan - varför göra ett unantag nu?!

Estocolmo esté semana

Den här helgen bär det återigen av till Stockholm. Fråga mig inte vad jag gör där hela tiden : S (typ 3:e gången på 6 veckor .. )

Men men .. jag ville skriva det eftersom jag inte kommer kunna blogga på ett tag. Kanske på måndag - kanske på tisdag? Vi får se. Om det är någon som bryr sig ; )

Så imorn kommer jag kliva upp tidigt och ta med mi amiga Linda till el Ybuss och lleva till la capital. Fattar ni?

Ha en bra helg <3

Sagan om ringen

image158

Jag har kommit på att jag älskar sagan om ringen. Nu kommer alla fans att skrika på mig och poka mig med pinnar när jag bekänner att jag inte har lät böckerna. Ska jag vara ärlig med er? Jag har inte vågat läsa dem!
Men jag ska sammla mod nog att göra det så småningom. Det är trots allt nånting som jag helt enkelt inte vill missa att ha gjort!

Jag såg filmerna allt eftersom de släpptes på bio, men eftersom jag är lättskrämd av mig, och bara 10 år när första filmen släpptes, hade jag under en lång period endast hemska minnen från filmerna.

Men så i vintras visade TV4 alla filmerna under jullovet - jag satt som naglad framför TV:n. De är ju så otroligt geniala och bra! Musiken, skådespeleriet och allt .. fantastiskt!!

I måndags var jag på stadsbiblan här i stan och upptäckte att det fanns att låna CD-skivan med musiken från Sagan om Ringen. Jag lånade den såklart .. och återigen får jag den där känslan när jag lyssnar på musiken, samma känsla som förgyllde tre kvällar av mitt jullov.

Känslan kan jag inte beskriva - den är magisk. Det är den där sortens känsla som får det att kännas som om man kan göra vad som helst blandat med passion.

För den känslans skull skriver jag här min hyllning till Sagan om Ringen - trots att jag inte har läst böckerna. För vad är det som egentligen är viktigast? Att veta varenda liten detalj om boken och filmerna eller helt enkelt få uppleva en bra stund?

Bilder

Jag ska lägga upp bilder som jag tecknat här någon gång, bara skrivaren vill funka.GAH! Jag har slagits med den nu i en kvart : (  Jag retirerar för kvällen ..

Annars har det vart bra idag. Dock en väldigt flummig dag, men det är nemas problemas. Hanteras med en klackspark. Aj T_T

Aja, nog strunt. Nu till något allvarligt. Jag sprang vilse igår, här i Östersund! skratta om ni vill, men jag var liten (som vanligt?), förvirrad och det var mörkt - inga lampor!!! Vilse helt enkelt. Men jag lyckades, som ni antagligen gissat er till vid det här laget, hitta hem.

Hurra, någon som är glad/ledsen över det? 
 Hoho, ha en bra dag - snart är det jul <3

Lolita

image157

Tjoho, jag skriver det här inlägget för att kunna vara med i en tävling på
lolitas blogg - check it out. Det är egentligen en ganska smart tävling, den får folk att länka till varandras bloggar. Smart och kul : )

Håll tummarna för mig ; )

MS-Röj

image155MS-röj är nog ett av de bästa spel som finns. Känner jag mig stressad så får det mig att känna mig lugnare. Så om ni någon gång finner mig ihoptrasslad i ett litet hörn med läpparna i form av ett "O" - sätt mig vid datorn och starta MS-röj. Det funkar lika bra som en kopp kaffe när jag håller på att dö ; )

Men det är en sak som jag har funderat över. När man markerar en ruta med flagga så kan man klicka på samma ruta en gång till och då blir det ett frågetecken. Det måste vara världens onödigaste funktion! Vem har tid att marker en ruta med ett frågetecken?! När man spelar MS-röj ska det gå fort och enkelt. Jag tror inte att det är många som ens vet om att frågetecknet finns. Rätta mig om jag har fel.

Nu måste jag få skryta lite och berätta att jag faktiskt har klarat av att röja hela banan på svåraste nivån!

Om det är någon som inte är så bra på röj , men ändå vill kunna skryta över avklarade röjningar, klicka då på länken nedanför. Där finna det tips på hur man fuskar i MS-röj (dock har man inget liv om man fuskar i röj, det är lägre än Glocalnet). Det finns även annan fakta om MS-röj där, bl.a. reglerna. Enjoy ; )

Wikipedia om MS-röj


Niwa

image154

Lilla flinga utav vatten
faller mjuk, fluffig, lite blöt
landar i mitt hår

Visdomsord av Widén


image153
På skolan har vi fått läsa en helt annorlunda bok, "Månskensligisten". De flesta tyckte att den var otroligt jobbig och skriven på ett helt sjukt sett. Själv så tyckte jag faktiskt att den var okej, men inte min sorts favoritbok. Dock så tänkte vi nog alla att den där Widén som skrivit boken måste vara, ursäkta mig, en skum typ.

Men o så förvånade vi alla blev den dag då Widén kom på föreläsning på skolan. En sån rolig man! Och vilken bra föreläsning! Helt plötsligt fick boken ett annat ljus och man tyckte faktiskt att den var en aning bättre.

En sak som Widén sa som jag tycker var väldigt bra vill jag dela med mig av:

"Man ska inte fundera på vem man är, utan vad man vill."

Why not? Jag ska börja med det. Jag kommer nog känna mig en gnutta bättre då : )
Bildspel från kön till släppet av 7 Harry Potter-boken

     


Toalettsången

Måste helt enkelt länka till den här filmen, den är så grymt bra. Love it or die ; )


 


Ny layout

Jag fick ett infall att byta layout på bloggen, jag har ju trots allt haft samma sen jag startade den.
Tänkte ungefär som så att jag gått in i en "ny period" här på bloggen eftersom jag nu vet att jag kommer få åka som utbytesstudent till Japan. Nu handlar det mer om att jag längtar efter att få åka och förberedelserna inför resan (pluss annat struntsnack som vanligt .. hehe)

Hajar ni?
Nytt tema = Ny layout

Ni får säga vad ni tycker om den. Fult eller fint? Jag vet att den layouten jag valde är ganska populär, så det är ju lite tråkigt .. Men jag föredrar ändå den här framför "love" eller "mr. Andersson" XD


Extraknäck

Jag funderar på att skaffa ett extraknäck. Men jag vet inte riktigt med vad .. jag har ju inte hur mycket tid som helst över : S

Antingen så skulle jag kunna sälja tidningar eller jobba typ 2 kvällar i veckan. Problemen är väl dem att sälja tidningar gör man på helgerna, och då är jag ofta borta. Och kruxet med att är väl att det är väldigt få ställen som vill ha en 16-årig anställd som kan jobba 2 kvällar i veckan. Helst tisdagar och torsdagar. Som om jag skulle få jobb så lätt då ...

Suck! Tips är varmt välkommna!!

Nu firar jag, vill ni ha tårta?!

image145

Smaka om ni vill, den är gratis .. jag snodde den på  nätet haha ; P
(jag är vääääldigt trött och glad, sorry rorry .. hihi)

Jag kommer att uppnå min dröm!

image146

Japan!


Om det finns någon där ute i världen som regelbundet läser min blogg så vet ni redan vad jag pratar om. Samma sak gäller för alla som känner mig. Det finns en sak som jag har kämpat för under en lång tid och som dessutom är huvudsyftet till att jag startade den här bloggen. Jag vill bli utbyesstudent till Japan!

Jag har, som jag tidigare skrivit, redan sökt med föreningarna YFU och AFS för att få åka på ett utbytesår. Efter dråpliga nederlag, det har vart snubblande nära, så sökte jag med föreningen Explorica.

Intervjun med Explorica gick väldigt bra och han som intervjuade mig sa att han skulle rekomendera mig. Nu 2 veckor senare fick jag ett samtal av dem. Och de sa att jag ska få åka till Japan!

Med andra ord så har 1 ½ år av pengasparande, hemmasnickrad japanska-pluggning, intervjuande med olika föreningar, väntandes, hoppandes, förtvivlan och drömmar slutligen lönat sig. Jag är otroligt tacksam till alla som stöttat mig så att jag inte gett upp mitt mål!

Att åka till Japan har nog vart min första dröm som jag verkligen kämpat för riktigt hårt. Det känns på något sett viktigare än den gången jag t.ex. sparade ihop till ett GameCube. Det här är någonting jag verkligen engagerat mig i och brytt mig om. Min viktigaste dröm, hittils, kommer gå i uppfyllelse!!!

Resan bär av i augusti/september 2008. Jag längtar dit : )

Fastbrända skit-plast grejer

Idag så brände min mikrovågskåpa fast på spisen. Jag blev sjukt arg, och jag var redan irriterad, så det gjorde inte saken bättre. Typ en 6-del av kåpan var smält så jag fick skrapa överflödig plast från plattan med hjälp av en kniv. Sedan fick det stelna så att jag har kunnat skrubba bort en del med en stålborste. Dock så finns det fortfarande plast kvar på spisen trots att jag tillbringat minst 20 minuter med att bearbeta plattan. Jag är sjukt less och sur. Morr. Jag ville bara säga det.

MORR!!

Smart hem ljuva hem <3

Nu är det onsdag kväll, och det betyder att det bara är två kvällar kvar tills jag får komma hem till byn. Det är lite trixigt att ha två hem så som jag har, men jag antar att det är så det känns för folk med skilda föräldrar också, men det har jag inte tänkt på förut .. Men jag tror jag förstår hur man känner sig med skilda föäldrar nu : S

Den ena "föräldern" har jag i stan - där jag pluggar, och den andra "föräldern" är hemma i byn - där jag växt upp och familjen bor. Jag känner mig lite splittrad. Fast jag börjar trivas allt mer i stan nu. Jag och Emma, som jag bor med, slog ny rekordtid på att tvätta idag, så det jänns väldigt bra ; )

I helgen ska jag njuta av att ta det lugnt. Jag har ju trots allt inte vart hemma på 3 (!) veckor nu : O  Så jag ska hem och stöka till det lite ^^  hoho vad kul det ska bli .. : )

(om det är någon som fattade vad jag skrev så ska ni få en kram av mig ^-^)


Fisketur på sommaren, bildspel : )